Næste inspirationsseminar afholdes den 1. september i Aalborg

CCK afholder sit næste gratis inspirationsseminar, som afholdes i Aalborg den 1. september 2020. Her kan du høre om konkrete værktøjer, der kan bruges i hverdagen til substitution af uønskede kemiske stoffer.

Vi har inviteret en række spændende oplægsholdere, som fortæller om deres erfaringer med substitution og deres rejse på vej mod en grønnere og mere bæredygtig produktion.

Program

10.00 - 11.45: Formiddagsprogram

  • Velkommen og kort om Center for Cirkulær Kemi v/Lene Larsen, NIRAS
  • Oplæg om substitution af de uønskede kemiske stoffer - viden og værktøjer v/Susanne Brandt Hansen, Joblife as (en del af NIRAS).
  • Hvad skal der til for at fremme substitution og cirkulær økonomi? Resultater fra en analyse af, hvordan uønskede kemikalier hæmmer den cirkulære økonomi v/Mikael Hallstrøm Eriksen, NIRAS.
  • Om Grøn Cirkulær Omstilling v/Jonas Fischer Malskær fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling for Norddanmark.

11.45 - 12.30: Frokost, kaffe og netværk

12.30 - 14.20: Eftermiddagsprogram

  • Oplæg om hvordan de hos Bollerup Jensen A/S i Tarm har et grønt produkt, de gerne vil finde nye anvendelser til, blandt andet indenfor byggesektoren, og hvilke udfordringer det giver v/Bent Larsen, Teknisk chef.
  • Erfaringer med substitution af kemikalier i fugemasser til byggeriet. Hvilke kundekrav møder man og hvordan påvirker det muligheden for genbrug af byggeaffald? Hvordan kan leverandører og byggevirksomheder hjælpe hinanden? v/Christian Beldam, Regional Director Scandinavia hos Soudal i Vejle.
  • Efter oplæggene samles deltagerne i workshops, hvor der er mulighed for en drøftelse af konkrete problemstillinger, erfaringsudveksling og for at få hjælpe til substitution fra Cirkulær Kemis specialister.

14.20 - 14.30: Afslutning og tak for i dag