Kemi i byggeriet: Se eller gense det velbesøgte webinar

Center for Cirkulær Kemi (CCK) afholdt den 22. marts det første i en række af planlagte webinarer i 2021 om substitution af uønskede stoffer. De over 100 deltagere fik tre forskellige vinkler på temaet og et tilbud om 25 timers gratis CCK-rådgivning. Her kan du se eller gense indlæggene og hente præsentationerne.

Introduktion til webinaret ’Kemi i byggeriet’

Chefkonsulent Astrid Berg fra NIRAS, programleder for Center for Cirkulær Kemi, byder velkommen og fortæller om Center for Cirkulær Kemis arbejde.

Se indlægget af Astrid Berg
Hent præsentationen af Astrid Berg

Uønsket kemi i bæredygtigt byggeri

Maria Thestrup Jensen fra Miljøstyrelsen fremlagde resultater fra rapporten ’Uønsket kemi i bæredygtigt byggeri’, der skaber overblik over, hvilke problematiske kemiske stoffer, der forekommer i nybyggeri. Hvilke anbefalinger har Miljøstyrelsen til byggebranchen til hvilke stoffer, der skal undgås, hvis der skal bygges bæredygtigt?

Se indlægget af Maria Thestrup Jensen
Hent præsentationen af Maria Thestrup Jensen

Kemi hos bygherren Københavns Kommune

Chefkonsulent Jens Runge fra Københavns Kommune indviede deltagerne i de krav kommunen stiller til totalentreprenører eller totalrådgivere, der skal sikre at alle byggevarer ikke indeholder udvalgte uønskede kemiske stoffer. Arbejdet med at reducere brugen af skadelig kemi bidrager til et forbedret indeklima og er essentiel for arbejdet med cirkulær økonomi, så byggematerialer fremover kan genbruges og genanvendes.

Se indlægget af Jens Runge
Hent præsentationen af Jens Runge

Arbejdet med kemikalier og substitution hos Dan Jord A/S

Arbejdsmiljøkoordinator hos Dan Jord A/S Hanne Aarup fortalte om virksomhedens brug af systemet ’Dansk Kemidatabase’. Systemet giver Dan Jord et overblik over deres kemikalier  -  herunder en risikovurdering (rød, gul og grå) af de enkelte kemikalier, der viser dem hvilke problematiske produkter, der skal substitueres til andre ufarlige eller mindre farlige produkter. Hanne løftede også sløret for, hvilke udfordringer det giver dem i hverdagen.

Se indlægget af Dan Jord
Hent præsentationen af Dan Jord

Diskussion

Efter indlæggene var der mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne samt CCK's brancheansvarlige Lone Mortensen og Solvejg Qvist.

Se indlægget af Lone Mortensen og Solvejg Qvist