Kemi i emballager: Se eller gense det velbesøgte webinar

Center for Cirkulær Kemi (CCK) afholdt den 27. april det andet i en række af planlagte webinarer i 2021 om substitution af uønskede stoffer. Selv om teknikken drillede, lykkedes det ca. 70 spørgelystne deltagere at logge på, og de fik tre forskellige vinkler på temaet og et tilbud om 25 timers gratis CCK-rådgivning. Her kan du se eller gense indlæggene og hente præsentationerne.

Introduktion til webinaret ’Kemi i emballager’

Chefkonsulent Astrid Berg fra NIRAS, programleder for Center for Cirkulær Kemi, byder velkommen og fortæller om Center for Cirkulær Kemis arbejde.

Se indlægget af Astrid Berg
Hent præsentationen af Astrid Berg

Uønskede stoffer i emballager og den bæredygtige emballage

Jakob Zeuthen fra Danske Erhverv gav et oplæg om hvordan Miljøministeriets ”Forum for Bæredygtig Indkøb” støtter og vejleder indkøbere til at indkøbe produkter med mere bæredygtige emballager.

Se indlægget af Jakob Zeuthen
Hent præsentationen af Jakob Zeuthen

Emballage – Vejen mod Cirkulær plastgenanvendelse

Benedikte Erritsø, CSR & Product Manager fra Hilton Foods Danmark A/S fortalte om deres fokus på genanvendelsesaspektet i uønskede stoffer (monoplast i stedet for multi-layer) i deres plastemballage og de kravsspecifikationer, de stiller til deres emballage.

Se indlægget af Benedikte Erritsø
Hent præsentationen af Benedikte Erritsø

Kemikaliestyring og substitution

Hanne Bertelsen, Arbejdsmiljø- og miljøkoordinator hos Envases Europe A/S, fortalte om et kemisk styringsværktøj, som de bruger i deres hverdag til at holde styr på kemikalierne på deres virksomhed og som de bruger til at finde de uønskede stoffer, der skal substitueres.

Se indlægget af Hanne Bertelsen
Hent præsentationen af Hanne Bertelsen

25 timers gratis rådgivning

Der er hjælp at hente for små og mellemstore virksomheder, der mangler den nødvendige inspiration, viden og værktøjer til at substituere uønskede stoffer fra deres produkter eller processer. Hos Center for Cirkulær Kemi (CCK) er det nu muligt at få op til 25 timers gratis rådgivning. Tilbuddet gælder virksomheder og organisationer inden for byggeri, emballage samt fødevarer og proces.

Se Astrid Berg annoncering her eller læs mere på hjemmesiden

...og der er mere hjælp at hente

Små og mellemstore virksomheder kan gennem programmet "Grøn Cirkulær Omstilling" få støtte til at arbejde med grøn omstilling og cirkulær omstilling inden for bl.a. plastområdet. Virksomheder der ønsker at arbejde med fx reduktion, forsimpling eller genanvendelse af deres emballage kan få støtte til dette arbejde på til 90.000 kr. Der er også mulighed for at få støtte til etablering og facilitering af værdisamarbejde i denne forbindelse. Tjek in på hjemmesiden om Grøn og Cirkulær Omstilling